Κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς

Την σαφή του αντίθεση με την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αύριο, εξέφρασε με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει και παλαιότερα ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο» εννοώντας την Τουρκία.

Διαφωνεί έτσι με το δόγμα του κατευνασμού, αναφέροντας ακόμα ότι «Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

Ο κ. Σαμαράς επίσης εκδήλωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οι δύο χώρες να προσφύγουν στην Χάγη, προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφορές. Εάν συμβεί αυτό, κατά τον ίδιο, «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε.

Άλλο ένα σημείο στο οποίο αναφέρθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε είναι τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, προαναγγέλλοντας ότι όταν αυτά έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή, θα τα καταψηφίσει.

«Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.