Ινδονησία – Συντριβή αεροσκάφους: Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του αεροπλάνου της Sriwijaya Air, το οποίο  έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα. Οι αρχές της Ινδονησίας καθόρισαν τις συντεταγμένες του αεροσκάφους και σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου κατέπεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει συντρίμμια που είναι πιθανό να προέρχονται από το αεροπλάνο. Μάλιστα, ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι ανέφερε πως έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Το αεροπλάνο φέρεται ότι κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών».

Την ίδια στιγμή, ένας ψαράς αποκάλυψε ότι είδε την συντριβή του αεροσκάφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι συντρίμμια χτύπησαν το πλοίο του. Ανάλογες περιγραφές έκαναν και άλλοι κάτοικοι.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας, Μπούντι Κάρια, είπε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα. 10 άτομα ήταν παιδιά. Νωρίτερα, στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas είπε ότι μετέφερε 56 επιβάτες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως επέβαιναν έξι μέλη πληρώματος.