ΗΠΑ: «Φρούριο» το Καπιτώλιο για την αποφυγή επεισοδίων

Άνδρες της εθνοφρουράς έχουν γεμίσει το Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ για την αποφυγή επεισοδίων.

Την ίδια στιγμή, η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την άρνηση του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς να προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν απόλυτα την παραπομπή Τραμπ, κάτι που εγκρίνουν και ορισμένα μέλη των Ρεπουμπλικανών.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ των New York Times αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε επίμονα από τον Μάικ Πενς να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, λίγες μάλιστα ώρες πριν από τα σοβαρά επεισόδια.

Μάλιστα, πηγές των New York Times σημειώνουν στο ρεπορτάζ ότι ο Τραμπ μίλησε με πολύ επιθετικό και άσχημο τρόπο στον Πενς, λέγοντας: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί».

Εκείνο που εξόργισε περισσότερο τον Τραμπ ήταν όταν ο Πενς ζήτησε από έγκριτο συνταγματολόγο να εξηγήσει τους λόγους που δεν μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. 

Κατόπιν, αυτό μεταφέρθηκε στο πλήθος που ήταν στην συγκέντρωση του Τραμπ το πρωί της 6ης Ιανουαρίου και στην συνέχεια εισέβαλε στο Καπιτώλιο φωνάζοντας «κρεμάλα στον Μάικ Πενς!».

Επιπλέον, λίγο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και την φυγάδευση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ αναφερόταν με επιθετικές αναρτήσεις στο Twitter κατά του Πενς.