ΗΠΑ: Σειρά παραιτήσεων μετά τα γεγονότα στον Λευκό Οίκο

Ντόμινο παραιτήσεων λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ μετά τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ματ Πότινγκερ, έθεσε την παραίτησή του εξαιτίας των γεγονότων έξω από το Καπιτώλιο. Η είδηση μεταδόθηκε από το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε σχολιασμό της είδησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη παραιτήθηκαν δύο υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Μελάνια Τραμπ, την στιγμή που σκέφτεται να παραιτηθεί και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν.

Επίσης, η προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, υπέβαλε την παραίτησή της. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης».

Τέλος, την παραίτησή της έχει υποβάλει η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Μάθιους.