ΗΠΑ: Πακέτο 1,9 τρις δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Ένα γενναιόδωρο πακέτο ύψους 1,9 τρις δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και την οικονομική ενίσχυση όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ενέμεινε στη θέση ότι η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση μακροπρόθεσμα, τονίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν σαφώς του κόστους.

Πόροι για τα σχολεία

Πιο αναλυτικά, θα διατεθούν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα σχολεία. Από αυτά, τα 20 δισεκατομμύρια θα δοθούν για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενώ 50 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για τεστ. Παράλληλα, 30 δις δολάρια θα κατευθυνθούν για την διανομή μέσων ατομικής προστασίας και 10 δις δολάρια θα διατεθούν σε αμερικανικές βιομηχανίες για να κατασκευάσουν εξοπλισμό.

Επιπλέον, 170 δις δολάρια θα δοθούν για το άνοιγμα των σχολείων. Έτσι, θα επιτραπεί η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η αγορά παραπετασμάτων προστασίας, η βελτίωση του εξαερισμού, η αύξηση των δυνατοτήτων μεταφοράς κ.ά.

Στήριξη πληγέντων της πανδημίας

Την ίδια στιγμή, 1 τρις δολάρια θα κατευθυνθεί για την στήριξη των οικογενειών. Πιο αναλυτικά, εγκρίθηκε πακέτο ενίσχυσης 1.400 δολαρίων ανά άτομο, την στιγμή που τα επιδόματα ανεργίας θα παραταθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα διατεθούν 25 δις δολάρια για την πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών ύδρευσης και ενέργειας με τις εξώσεις να αναστέλλονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακόμα, δημιουργείται ειδικό ταμείο ύψους 25 δις δολαρίων για την χρηματοδότηση βρεφονηπιακών σταθμών για παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία, ενώ θα δοθούν 15 δις δολάρια για την στήριξη των νηπιαγωγείων. Παράλληλα, θα διατεθούν 20 δις δολάρια για τις ανάγκες των βετεράνων για περίθαλψη υγείας.

Ενίσχυση σε πληττόμενες κοινότητες

50 δις δολάρια θα δοθούν για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να έχουν διχογνωμία για την διάθεση των πόρων.

Για τον τομέα των μεταφορών προβλέπεται βοήθεια ύψους 20 δις δολαρίων, ενώ ίδιο ποσό θα δοθεί σε κοινότητες αυτοχθόνων Ινδιάνων.

Τέλος, 10 δις δολάρια θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών εργαλείων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι τέτοιες επιθέσεις έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο.