ΗΠΑ: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την ορκωμοσία του Μπάιντεν ζητά η δήμαρχος της Ουάσινγκτον

Έκκληση για εφαρμογή αυστηρών μέτρων προστασίας για την ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ζήτησε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τσαντ Γουλφ, η Μπάουζερ καλεί «το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να προσαρμόσει την προσέγγισή του στην Ορκωμοσία με πολλούς συγκεκριμένους τρόπους».

Παράλληλα, η ίδια σημειώνει ότι η Περιφέρεια της Κολούμπια υποβάλλει αίτημα για «κήρυξη προ-καταστροφικής κατάστασης», η οποία προβλέπει την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας.

Επιπλέον, η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας τονίζει την ανάγκη συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας με τα Υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης, καθώς και το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κογκρέσο, ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης ομοσπονδιακής δύναμης για όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους.

Τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης με την εισβολή στο Καπιτώλιο έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.