Σημαντικό ποσοστό των Αμερικανών πολιτών φαίνεται να τάσσεται υπέρ των ενεργειών στο Καπιτώλιο, όπως αποδεικνύεται από δημοσκόπηση του YouGov.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 45% τάσσεται υπέρ των επεισοδίων, ενώ ένας στους πέντε δηλώνει σύμφωνος με την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Μάλιστα, μόνο το 27% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι η εισβολή αποτελεί απειλή για την Δημοκρατία.
Επιπλέον, το 52% των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων πιστεύουν ότι οι ταραξίες ήταν «εξτρεμιστές», ενώ μόνο το 49% θεωρούν ότι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία.
Ταυτόχρονα, το 65% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρούν ότι οι βίαιες διαδηλώσεις ήταν αντιδημοκρατικές κάτι που ενστερνίζεται μόνο το 12% των Ρεπουμπλικανών.
Επιπλέον, το 93% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τις ευθύνες του Ντόναλντ Τραμπ, το 69% των Ρεπουμπλικανών δεν θεωρεί ότι προκύπτουν ευθύνες, ενώ το 96% καταδικάζει την στάση του.