ΗΠΑ: Ένα επιπλέον μέλος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει την παραπομπή Τραμπ

Τέσσερα επιπλέον μέλη των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να στηρίξουν την παραπομπή Τραμπ, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, η Λιζ Τσέινι από το Ουαϊόμινγκ ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της παραπομπής του νυν Προέδρου, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, που στοίχισαν την ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Σε δήλωσή της η Τσέινι ανέφερε, αρχικά: «Δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποια μεγαλύτερη προδοσία από Πρόεδρο των ΗΠΑ του θεσμού και του όρκου του στο Σύνταγμα».

Παράλληλα, η ίδια κατηγόρησε τον Τραμπ ως αποκλειστικά υπεύθυνο των επεισοδίων. «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε αυτό το πλήθος, το συγκέντρωσε και άναψε την σπίθα γι’ αυτή την επίθεση. Ό, τι ακολούθησε αποδίδεται σ’ εκείνον. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος θα μπορούσε να επέμβει και άμεσα και δυναμικά για να σταματήσει την βία. Δεν το έπραξε», είπε η ίδια.

Επιπλέον, άλλοι τέσσερις Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν δηλώσει ότι συντάσσονται με την παραπομπή Τραμπ. Πρόκειται για τους Τζον Κάτκο (Νέα Υόρκη), Φρεντ Άπτον (Μίσιγκαν), Χάιμε Ερρέρα Μπιότλερ (Καλιφόρνια) και Άνταμ Κίνζινγκερ (Ιλινόις).