Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Στήριξη της εστίασης μέσω ειδικού προγράμματος

Την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου της εστίασης μέσω ενός «ειδικού προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, με στόχο την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου, ζητούν τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε επιστολή που απεστάλη στον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναφέρεται ότι η πεντάμηνη διακοπή λειτουργίας της εστίασης έχει σημαντικές συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο.

Παράλληλα, δηλώνεται πως οι μέθοδοι του delivery και του take away δεν δύνανται να ισοσκελίσουν την ζημία που έχει προκληθεί.

Ακόμα, τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τονίζουν ότι η κατάσταση στην εστίαση αναμένεται να επηρεάσει και τον κλάδο του τουρισμού. Όπως αναφέρεται, «Ήδη πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλούς τομείς της οικονομίας…».

Ολοκληρώνοντας, η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας με μηδενικό περιθώριο αύξησης και κινείται στους πολύ χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάθε θέση εργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική».