Δημοσκόπηση Metron Analysis: 15,6% προβάδισμα για την ΝΔ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 15,6% προβάδισμα για την ΝΔ

Διαφορά 15,6 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 36,1% απάντησε την ΝΔ, το 19,7% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 6,4% ΚΙΝΑΛ, το 5,7% ΚΚΕ, το 3,6% την Ελληνική Λύση και το 2,4% το ΜεΡΑ 25.

Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 56% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική το 37%.

Θετικά επίσης αξιολογούν οι πολίτες το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα, σε ποσοστό 49% των ερωτηθέντων, ενώ το 42% απάντησε αρνητικά (8% ταλαντεύεται στην απάντηση του), και το 1% απάντησε «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο ποσοστό δήλωσε αποφασισμένο να το κάνει.

Πιο συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ στον αντίποδα, το 26% απάντησε αρνητικά. Στο 10% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Τέλος, σχετικά με το πότε προβλέπουν οι ερωτηθέντες ότι θα επέλθει η κανονικότητα, το 55% απάντησε πως εκτιμά ότι αυτή θα επιστρέψει μετά το 2021, ενώ το 29% απάντησε πως θα επιστρέψουμε σε αυτήν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και το 14% πως αυτή θα επιτευχθεί μέχρι τα μέσα του 2021.