Δένδιας: Η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων

Tην επισήμανση ότι η η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη ιταλική στήριξη αναφορικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, έκανε κατά την συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, στη Ρώμη ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία και να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σημείωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

«Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου Λουίτζι Ντι Μάιο.

Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την Ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα.

Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med.

Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία.

Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων» κατέληξε στην αναφορά του ο κ. Δένδιας.