Γεωργιάδης: Έχει συζητηθεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, για ν΄ ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Την αγωνία του για το πως θα πάει επιδημιολογικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τον υπουργό Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό αποτελεί ένα «Τεστ» για το «αν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα», όπως επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτός των άλλων όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, καθώς όπως ανέφερε η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων

 «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, παρότι άνοιξε με εφαρμογή των μέτρων προστασίας το λιανεμπόριο, ο υπουργός σε ερώτηση για το πότε βλέπει τελικά να διεξάγεται το άνοιγμα της εστίασης, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμά της, δεν είμαστε κοντά».

Για την λειτουργία του λιανεμπορίου πρόσθεσε ότι εάν τα μέτρα τηρηθούν από όλους, όλα θα πάνε τελικά καλά, προσθέτοντας ότι «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», αλλά εκτίμησε ότι αυτή θα είναι λελογισμένη αν τηρήσουν όλοι τα μέτρα.