Βορίδης: Άκαιρα και άκυρα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Άκαιρα και άκυρα θεωρεί τα σενάρια περί πρόωρων εθνικών εκλογών που διακινούνται ο Μάκης Βορίδης.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών απόλυτη προτεραιότητα είναι ο τρόπος που θα οργανωθεί η συμμετοχή των αποδήμων στην εκλογική διαδικασία όταν έρθει η ώρα, με στόχο να ανοίξει σύντομα η σχετική πλατφόρμα.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι επειδή ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και σύντομα από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, όλα αυτά τα σενάρια πρόωρων εκλογών σε αυτήν την φάση δεν έχουν καμία βάση.

Αναφορικά με το πότε θα επιτευχθεί ξανά το άνοιγμα της αγοράς, ο υπουργός σημείωσε ότι ο βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα γεμίσουν ξανά οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία, επομένως η αγορά θα ανοίξει όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έτσι άλλωστε λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις, βάσει αυτών των δεδομένων.

Ο κ. Βορίδης ωστόσο είπε ότι ο στόχος της επαναλειτουργίας της αγοράς αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα και συμμερίζεται την άποψη του εμπορικού κόσμου, αλλά όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε, οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών ήταν να σταματήσει το click away καθώς σύμφωνα με αυτούς, υπήρξε μια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.