Βέμπερ για Ναβάλνι: Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών πρέπει να μην περιοριστούν σε εκκλήσεις | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βέμπερ για Ναβάλνι: Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών πρέπει να μην περιοριστούν σε εκκλήσεις

Μήνυμα αυστηροποίησης της στάσης έναντι της Ρωσίας αναφορικά με την σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και υποστηρικτών του από τις αρχές της χώρας έστειλε στους αξιωματούχους της ΕΕ ο Μάνφερντ Βέμπερ.

Ο Πρόεδρος της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες της Μόσχας, καλώντας τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση.

Παράλληλα, ο ίδιος πρότεινε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. «Η ΕΕ πρέπει να χτυπήσει εκεί που πραγματικά πονάει το σύστημα Πούτιν –και το σημείο αυτό, είναι τα χρήματα» είπε ο Βέμπερ. Έτσι, η ΕΕ θα πρέπει να κόψει τις συναλλαγές χρημάτων από τον εσωτερικό κύκλο [των ανθρώπων] του Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Βέμπερ έθεσε το ζήτημα της απειλής τερματισμού του αγωγού Nord Stream 2, με τον οποίο προβλέπεται διπλασιασμός της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική αστυνομία συνέλαβε χιλιάδες υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά της κράτησής του. Την ίδια τύχη είχε και η σύζυγός του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα.