Ας μιλήσουμε για ιστορία - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ας μιλήσουμε για ιστορία

Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες της σελίδας μας.

Με το άρθρο αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε.

Όχι, δεν ήρθα εδώ για να διδάξω ιστορία σε κανέναν, ούτε είμαι απόφοιτος ιστορικής σχολής και τίποτα απ’ όλα αυτά.

Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως εσείς, με λίγες ανησυχίες παραπάνω, ανησυχίες που με ώθησαν στην αναζήτηση της αληθινής ιστορίας που όπως φαίνεται μάλλον δεν την διδαχθήκαμε σωστά!

Όχι γιατί θέλω να προσβάλλω τους καθηγητές μας, άλλωστε και αυτοί τα διδάχθηκαν από άλλους και οι άλλοι από άλλους προγενέστερους και πάει λέγοντας.

Η ρίζα όμως της ιστορίας βρίσκεται πολύ πίσω, όπως και αυτοί που κάποτε θέλησαν να την μεταποιήσουν, να την μετατρέψουν λίγο… ή και πολύ.

Όμως να θυμάστε πάντα, όλοι μας με λίγη καλή θέληση και αρκετή διάθεση να μάθουμε από που προήλθαμε, ποιοι ήταν οι πρόγονοι μας, πως αυτοί προήλθαν, τι κάνανε στην εποχή τους κοκ… Θα δείτε πως θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Μέσα από τα ιστορικής φύσεως θέματα που θα αναρτώνται ψάχνουμε τον διάλογο με όλους όσους μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα που αναπτύσσεται. Ανοιχτά και ξεκάθαρα χωρίς παρεξηγήσεις όλοι μας από κάπου κάτι έχουμε ακούσει ή έχουμε εμείς οι ίδιοι αναζητήσει και γνωρίζουμε, δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια όμορφη συζήτηση μεταξύ μας.

Σας είπα και πιο πάνω ιστορικός δεν είμαι, απλά αναζητώ. Θέλετε να αναζητήσετε και εσείς μαζί μου;

Ή ακόμα καλύτερα θέλετε να μιλήσουμε για τα θέματα που θα δημοσιεύονται; Αν η απάντηση σας είναι ναι, πάμε λοιπόν!

Για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα πάνω σε ιστορικά θέματα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε ανοιχτοί στην εξής παραδοχή:

Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να ακουστούν πολλά, πολλές ιστορίες, πολλές πληροφορίες και διαφορετικές από τον καθένα μας άρα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε τους πάντες όπως και οι άλλοι να ακούσουν και εμάς!

Κάποτε ένας πολύ καλός φίλος που τον εκτιμώ πολύ. Είχε ακούσει κάποιες ιστορίες από τον πατέρα του στην ηλικία των 14 ετών περίπου. Το πιο σημαντικό που κράτησε από αυτά ήταν η εξής φράση: «παιδί μου ό,τι ιστορία υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, από όλες τις γωνιές του, είναι πέρα για πέρα αληθινή! Όλα υπήρξαν και όλα ισχύουν!».

Όπως καταλάβατε, η φράση αυτού του ανθρώπου μας δίνει το έναυσμα να ακούσουμε και να αναζητήσουμε.

Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος στο Περού σου πει μία ιστορία των αρχαίων προγόνων του είναι επειδή έχει μεταδοθεί η ιστορία αυτή σε εκείνον, άρα μπορεί και να σου αποδείξει αυτά που λέει.

Η ιστορία του κάθε πολιτισμού είναι στην πραγματικότητα χαμένη, κρυμμένη για να μην βανδαλιστεί.

Επίσης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!!

Ή τουλάχιστον δεν υπάρχει με τον τρόπο που θεωρούμε εμείς τη μυθολογία.

Και ακόμα πιο σημαντικό: Η πρωταρχική ιστορία ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ με την πάροδο των ετών παρά μόνο αν ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ. Με τί σκοπό; Άλλο θέμα άξιο αναφοράς, για μια άλλη στιγμή.

Εγώ προσωπικά σαν Χρήστος δεν μπορώ να δεχτώ ότι άνθρωποι που μιλάνε για τους θεούς τους- με μικρό θ εκ του θέωμαι που σημαίνει ταξιδεύω κάπου γρήγορα με μεγάλη ταχύτητα, παρατηρώ- ότι ήταν κάποιοι με έλλειψη νοημοσύνης που δεν ήξεραν πως να εκφράσουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους!

Μα είμαστε σοβαροί; Εδώ σκάλισαν τα πρόσωπα των θεών τους και τους αναπαράστησαν αν έβλεπαν απλά μια φωτιά και αναπαριστούσαν τη φωτιά, φωτιά θα ήταν! Και όχι ο Ήφαιστος!( Τυχαίο το παράδειγμα).

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως χρειάζεται να κάνουμε μια πολύ σωστή αρχή σε αυτά που πρόκειται να συζητηθούν στα άρθρα που θα ακολουθήσουν.

Με βασικούς πυλώνες τα «ανοιχτά» μυαλά, τις πηγές μας και την ανάλυση όλων, μα όλων, των στοιχείων- ειλικρινά δεν θέλω τίποτα να πέφτει κάτω- θα γίνει μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση που θα μας ωφελήσει όλους.

Η γνώση είναι δύναμη φίλοι μου.. Αν πιστεύετε ότι κάποιοι δεν μας την μετέδωσαν σωστά, είναι ευθύνη μας να την μάθουμε όπως πρέπει!

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ιστορία…

Εγώ θέλω… εύχομαι το ίδιο και για εσάς!

Χρήστος Αναγνώστου