Ας αποτελέσει η καταγγελία Μπεκατώρου την αρχή του τέλους τέτοιων νοσηρών φαινομένων - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ας αποτελέσει η καταγγελία Μπεκατώρου την αρχή του τέλους τέτοιων νοσηρών φαινομένων

Αυτό το ΣΟΒΑΡΟ που κατήγγειλε η Μπεκατώρου, το ξέρουμε ότι συμβαίνει γύρω μας παντού, χρόνια τώρα. Όλοι γνωρίζουν, κανείς δεν μιλάει. Όχι μόνο για τους βιασμούς, για τις παρενοχλήσεις γυναικών σε πολλούς χώρους, αλλά και εν γένει για την ενδοοικογενειακή βία, για την βία κατά των παιδιών.

Πρέπει να σπάσουν με τον πιο επίσημο τρόπο, όλα τα- κοινωνικά- αποστήματα. Σε πλήθος τομέων, δραστηριοτήτων, υπάρχουν δυστυχώς τέτοια ΝΟΣΗΡΑ φαινόμενα. Και πρέπει και σε Θεσμικό και σε κοινωνικό επίπεδο, η τιμωρία των παραβατών/εγκληματιών να είναι παραδειγματική.

Δύο ακόμα παρατηρήσεις με αφορμή αυτήν την υπόθεση:

1. Εκτός από διάφορους διεφθαρμένους παράγοντες του αθλητισμού, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στον αμφιλεγόμενο χώρο της λεγόμενης showbiz, την οποία η κοινή γνώμη άλλωστε δεν έχει καθόλου σε εκτίμηση και αυτό τυχαίο δεν είναι.

Πόσα άτομα υπεράνω πάσης υποψίας έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν ακριβώς την επιρροή ή την θέση εξουσίας τους για να κάνουν τέτοια ή αντίστοιχα κατά καιρούς. Και τι ψυχολογικό εκβιασμό έχουν υποστεί διάφορες γυναίκες από τέτοιες πρακτικές. Φυσικά αυτό δεν είναι καθημερινή πρακτική, αλίμονο. Αλλά συμβαίνει.

Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ό,τι μαζί με τα ξερά καίγονται ως γνωστόν και τα χλωρά. Και χαρακτηρίζονται αρνητικά και συλλήβδην όλοι ως διεφθαρμένοι. Το θέμα μας και ο στόχος είναι εδώ να εκδιωχθούν και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που δεν έχουν ηθική, σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, αναστολές, σοβαρότητα και καθήκον.

Αυτό φυσικά συμβαίνει γενικότερα μέσα στην κοινωνία μας. Μπορεί να συμβαίνει στην γειτονιά μας, δίπλα μας, σε εργασιακούς χώρους, σε χώρους εκπαίδευσης, παντού. Όλοι και όλα πρέπει να βγουν στο φως. Για να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά.

2. Αυτή η σοβαρή καταγγελία της Ολυμπιονίκη, θα ανοίξει λοιπόν και ΚΑΛΩΣ, έτσι πρέπει να γίνει, τον ασκό του Αιόλου για ν΄ αποκαλυφθούν τέρατα και γι΄ άλλες περιπτώσεις και να βρουν το δίκιο τους κι άλλες γυναίκες μέσα σε μια κοινωνία της ένοχης σιωπής, αλλά θέλει προσοχή να μην πάμε και στο άλλο άκρο:

Να μην δημιουργηθεί δηλαδή ένα προηγούμενο: Ό,τι όποιος άνθρωπος διαφωνεί με κάποιον άλλον ή νομίζει ότι αδικείται, να τον καταγγέλλει μετά για παρενόχληση, ουσιαστικά για λόγους εκδίκησης. Πρέπει, όπως είναι αυτονόητο, να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, γιατί μπορεί να θιγούν και άδικα υπολείψεις. Γενικά είναι ένα σοβαρό θέμα και έτσι οφείλουν όλοι να το προσεγγίζουν. Φυσικά σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι μονάχα τα Δικαστήρια.

Πάντως η γνωστοποίηση του περιστατικού αυτού, μακάρι να αποτελέσει την αρχή του οριστικού τέλος τέτοιων άρρωστων καταστάσεων.

Δ. Κυριακού