Αγωγή του Αλ. Τσίπρα κατά του Γ. Κουρτάκη και του Γ. Παπαχρήστου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αγωγή του Αλ. Τσίπρα κατά του Γ. Κουρτάκη και του Γ. Παπαχρήστου

Αγωγή κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο Γ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο οποίος έγραψε:

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο».

Η αγωγή αφορά την υπόθεση με την εξοχική κατοικία που ενοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα Λεγραινά του Σουνίου, η οποία είχε δημοσιευτεί στις εν λόγω εφημερίδες και είχε γίνει το πρώτο θέμα πριν από λίγο καιρό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαντήσει τότε ότι πρόκειται για μια περιοχή όπου νοικιάζονται παραθεριστικές κατοικίες με τη σεζόν και είχε δηλώσει ότι «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2019 ενόσω ήμουνα και πρωθυπουργός ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι 180 τετραγωνικά, έδινα 1200 ευρώ το μήνα, 3.600 στο χρόνο, τώρα δίνω 6.000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για δημοσιεύματα κατ΄εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, ενώ είχε προαναγγείλει την αγωγή που τελικά κατέθεσε.