Έρχεται στην Ελλάδα το click and collect

Μία ακόμα μέθοδος αγορών έρχεται στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το Click and Collect.

Το Click and Collect παρέχει την δυνατότητα παραγγελιών με ένα click, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες εντός ή εκτός των καταστημάτων χωρίς χρονικούς περιορισμούς και δίχως την ανθρώπινη μεσολάβηση.

Η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στην χώρα μας μετά από την συμφωνία για συνεργασία της ελληνικής εταιρίας Mobile Technology με την αυστριακή KEBA AG. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το click and collect περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες δεμάτων (KePol lockers), οι οποίες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές (π.χ. σε ακραίες καιρικές συνθήκες, βανδαλισμούς κτλ.), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Διατίθενται σε ποικιλία συνθέσεων και διατάξεων, ενώ είναι ευέλικτες για περαιτέρω διαμόρφωση, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Οι συγκεκριμένες θυρίδες  συνοδεύονται από το λογισμικό KePol που παρέχει πλατφόρμα η οποία ενσωματώνεται στο εκάστοτε κεντρικό σύστημα και επιτρέπει τον συνεχή έλεγχο των θυρίδων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της χωρητικότητάς τους, παράλληλα με την προστασία του περιεχομένου τους.

Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμών μέσω POS κατά την παραλαβή δεμάτων.

Η λύση απευθύνεται τόσο σε εταιρείες ταχυμεταφορών, όσο και σε επιχειρήσεις λιανικής που επιθυμούν να διαχειριστούν αυτόνομα τις παραδόσεις τους. Ανάλογη δυνατότητα υπάρχει και για εταιρείες έτοιμων γευμάτων.

Έτσι, οι παραδόσεις γίνονται ανέπαφα χωρίς χρονικούς περιορισμούς (24/7), δίνοντας λύση στο πρόβλημα της αγοράς λόγω της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το εργαλείο για να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές.