10000 αστυνομικοί στους δρόμους την Πρωτοχρονιά | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

10000 αστυνομικοί στους δρόμους την Πρωτοχρονιά

Ισχυρά θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ και οι έλεγχοι και το προσεχές διήμερο, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού.

«Γιορτάζουμε με μέτρο και ευθύνη, προσέχουμε και παραμένουμε υγιείς» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα θα είναι ουσιαστικά τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα και σε αυτό ποντάρει ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια έξαρση κρουσμάτων και να υπάρχουν τα ίδια καλά αποτελέσματα με τις προηγούμενες ημέρες όπου παρατηρείται μια μείωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα ισχύσει όπως κάθε βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 5:00 το πρωί, με εξαίρεση για σοβαρούς λόγους υγείας, εργασιακούς και για βόλτα κατοικίδιου ζώου.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα οχήματα που κινούνται. 

Την Πρωτοχρονιά θα μπορούν να βρίσκονται στα σπίτια έως και 9 άτομα (δύο οικογένειες το πολύ) για το μεσημεριανό τραπέζι. Οι πολίτες για να μεταβούν πρέπει να στείλουν με sms τον κωδικό 6 στο 13033.

Το ίδιο μήνυμα ισχύει και για την προσέλευση στους ιερούς ναούς την Πρωτοχρονιά.

Επιτρέπεται η παρουσία έως 25 πιστών σε εκκλησίες, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς έως 50 άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας (δύο μέτρα τουλάχιστον) και όλοι υποχρεωτικά θα φοράνε μάσκες.