Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η προετοιμασία, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η προετοιμασία, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Στην τελική φάση περνάει ο σχεδιασμός για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αφού σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς και τους υγειονομικούς φορείς, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Επίσης καθορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη ο προγραμματισμός να αποτελέσει προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε με όλους τους τρόπους και όχι μόνο τηλεφωνικά να εξυπηρετούνται οι πολίτες για την διαδικασία του εμβολιασμού.

Σημαντικό θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων και το να γίνει μια επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και να το κάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες παρτίδες εμβολίων θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο.