Ρωσία για αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία: Ένδειξη αδυναμίας να αντέξουν τον ανταγωνισμό - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ρωσία για αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία: Ένδειξη αδυναμίας να αντέξουν τον ανταγωνισμό

Νέα αναφορά κατά των ΗΠΑ για το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τους S – 400 έκανε η Ρωσία.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις φανερώνουν την απόπειρα της Ουάσινγκτον να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Παράλληλα, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι ανάλογες πρακτικές λαμβάνουν χώρα και σε άλλους τομείς, όπως τα ΜΜΕ και τα ενεργειακά.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) για την επιβολή κυρώσεων κατά της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας (SSB). Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών εξαγωγής και εξουσιοδοτήσεων στην SSB, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς ταξιδιωτικών θεωρήσεων στον Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρο της SSB, όπως και σε άλλα στελέχη της SSB.