Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown- Στις 7 του μήνα ανοίγουν τα καταστήματα εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών

Όπως αναμενόταν, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η κυβέρνηση ανακοίνωση την παράταση του γενικού lockdown κατά μια εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Στην κυβέρνηση περιμένουν τα επικαιροποιημένα δεδομένα από τους υγειονομικούς φορείς προκειμένου να δουν τι θα κάνουν με τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

«Η παράταση των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι στα τέλη του τρέχοντος μήνας ή στις αρχές του νέου έτους, θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες εμβολίων.

Σε άλλο σημείο της σημερινής τοποθέτησής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν 1018 κέντρα εμβολιασμού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και δωρεάν.

Όσον αφορά στο πλάνο για το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών και μόνο. Το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και τα super market σε ειδικούς χώρους.

Όλα τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα καφέ καθ΄ όλη την διάρκεια των γιορτών θα παραμένουν κλειστά, όπως και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης για τον Δεκέμβριο.

Aπό τις 14 Δεκεμβρίου υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα κομμωτήρια, καθώς και μικρές επιχειρήσεις λιανικής, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες.