Κορωνοϊός - Κόντε: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατομμύρια Ιταλοί - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Κόντε: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατομμύρια Ιταλοί

Στην τρέχουσα κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα στην Ιταλία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Κόντε είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατομμύρια Ιταλοί. Ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός, αλλά εκτιμώ ότι τελικά θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο ένα απολύτως ικανοποιητικό ποσοστό πολιτών».

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, έκανε λόγο για μια ιστορική ευκαιρία, σημειώνοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα αποστείλει το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων τον Φεβρουάριο.

Ακόμα, ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας έχει ορίζοντα τριετίας. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει απ’ όλα τα κόμματα που τον στηρίζουν να αποσαφηνίσουν την στάση τους σε σχέση με τους κύριους, μελλοντικούς προγραμματικούς στόχους. Σύμφωνα με τον Κόντε, αν κάποιο από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση παύσει να το κάνει, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Σημειώνεται ότι το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι,«Ζωντανή Ιταλία» εκφράζει ενστάσεις για την αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.