Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Το γιγάντιο εγχείρημα της μεταφοράς του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Πλήθος από νταλίκες φορτωμένες με κοντέινερ αναχωρούν από την εγκατάσταση παραγωγής της Pfizer Inc στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν. Ακολούθως, τα εμβόλια θα φορτωθούν στα αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφερθούν στους κόμβους αεροπορικών φορτίων της United Parcel Service ή της FedEx, στο Λούισβιλ του Κεντάκι και στο Μέμφις του Τενεσί αντιστοίχως.

Από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά ή αεροπορικώς σε εγκαταστάσεις κοντά στα 145 σημεία στις ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματισθεί η παραλαβή των πρώτων δόσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι UPS και FedEx δίνουν στο εμβόλιο πρώτη προτεραιότητα, έχοντας κρατήσει χώρο γι’ αυτό σε αεροπλάνα και φορτηγά σε μια περίοδο που η πανδημία και το ηλεκτρονικό εμπόριο δημιουργούν ευρεία ζήτηση. Μάλιστα, κάθε όχημα των δύο εταιρειών θα παρακολουθείται κατά την διάρκεια της διαδρομής τους.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου. Παρ’ όλα αυτά, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, έχει δηλώσει καταβάλλονται προσπάθειες για την διατήρηση του εμβολίου στους -20 βαθμούς Κελσίου.