Κικίλιας: Θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός, αμέσως μόλις παραληφθούν τα εμβόλια

Tην άποψη ότι ενδεχόμενη πρόωρη άρση του lockdown θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση σε περιστατικά ασθενών από κορωνοϊό και νεκρών, διατύπωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε άλλο σημείο της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε ακόμα ότι με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, και η Ελλάδα παραλάβει τις πρώτες δόσεις, την επομένη ημέρα της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Την ίδια ώρα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το σύστημα υγείας συνεχίζει να υφίσταται μεγάλη πίεση στην Βόρεια Ελλάδα. Τόνισε ότι ομάδες γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, εθελοντικά θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας ώστε να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών εκεί, στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός μάλιστα ανακοίνωσε ότι όσοι ακόμα γιατροί και νοσηλευτές αποφασίσουν ότι θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια περαιτέρω στήριξης νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, θα λάβουν διπλασιασμό των μισθών τους, για όσο διάστημα θα παρέχουν υπηρεσίες εκεί. Αυτό θα συμβεί με διάταξη που θα καταθέσει αύριο η κυβέρνηση στην Βουλή, όπως είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επίσης ότι «βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα. Κάθε 17 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό στην Ευρώπη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.