Γεννηματά για στοιχεία ΕΟΔΥ: Ελπίζω να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει

Για σοβαρά ερωτηματικά ύστερα από τα δημοσιεύματα για την αξιοπιστία των στοιχείων του ΕΟΔΥ, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το κόμμα περιμένει τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται.

«Ελπίζω να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Πρέπει να προλάβουμε, να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι η προτεραιότητα όλων μας, Αυτός είναι ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση, να αναδείξουμε τα τρωτά, τα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπους από τον κίνδυνο να νοσήσουν και να χάσουν τη ζωή τους» επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Αυτό το γεγονός εκτιμά ότι κλονίζει την αξιοπιστία της κυβέρνησης προς τους πολίτες. Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι άργησε να λάβει έγκαιρα μέτρα με συνέπεια το κύμα να έρθει χωρίς καθυστέρηση και με αρκετή ένταση.

«Η κυβέρνηση τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις και από τον ιό, δεν προετοιμάστηκε όπως θα έπρεπε, και το πρώτο lockdown αυτό το νόημα είχε, να προετοιμαστεί η χώρα να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.