Αδ. Γεωργιάδης: Σχέδιο ανοίγματος των καταστημάτων εποχικών ειδών

Έτοιμο να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιεί το Iνστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με θέμα «Σούπερ μάρκετ 2030 – Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της στρατηγικής του κλάδου των σούπερ μάρκετ», ο κ. Γεωργιάδης είπε για το θέμα: «Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση».

Αναφερόμενος στην απόφαση για απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών στα σούπερ μάρκετ, σημείωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία για το μέλλον της αγοράς, με στόχο να μην υποστούν σημαντική βλάβη.

Επιπλέον, εξήρε τον κλάδο των σούπερ μάρκετ ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. «Εγώ πρώτος βγήκα και διέψευσα όλες τις φήμες που προέκυψαν ότι δήθεν τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μίλησα με τον ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να τεκμηριώνει αυτή την άποψη. Αντιθέτως έχει αποδειχθεί ότι η αγορά σούπερ μάρκετ έχει κινηθεί με τρόπο μεγάλης υγειονομικής ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε ότι η πανδημία θα επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, με την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως είπε, πολλές επιχειρήσεις που δεν δραστηριοποιούνταν στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναγκάστηκαν να το πράξουν. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η φυσική παρουσία θα εξακολουθήσει να έχει την μερίδα του λέοντος στην κατανάλωση.

Ολοκληρώνοντας, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα βρίσκεται δίπλα στους εκπροσώπους του κλάδου για την επίλυση όλων των ζητημάτων.