Βρούτσης: Στις 21 Δεκεμβρίου το Δώρο Χριστουγέννων

Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων και το κράτος θα καταβάλει στη συνέχεια στις επιχειρήσεις το τμήμα που του αναλογεί δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Το Δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Σχετικά με την τηλεργασία τόνισε ότι αναμένεται νομοθετική παρέμβαση η οποία θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ συμπλήρωσε ότι το οκτάωρο και το 40ωρο παραμένουν θεμέλιοι λίθοι του εργατικού δικαίου και οι υπερωρίες συνεχίζουν να πληρώνονται.

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι σήμερα το βράδυ, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών από τις επιχειρήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργαζομένων, ενώ σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών οφειλών, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί τροπολογία εντός της εβδομάδας, βάσει της οποίας οι δύο δόσεις θα γίνουν πέντε, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, με το χρεωστικό υπόλοιπο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Εξέλιξη θα υπάρξει και στα αναδρομικά που δικαιούνται οι κληρονόμοι, καθώς η πλατφόρμα για τους κληρονόμους (172.222) θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα «Η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική και δεν θα απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.