Χρυσοχοΐδης για σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα: Ήταν μια υπερβολή, δεν έπρεπε να γίνει- Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη γι΄ αυτό

Συγγνώμη ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από εννέα γυναίκες οι οποίες συνελήφθησαν για συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά τις βίας σε βάρος των γυναικών.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Realfm 97,8.

Αναφερόμενος στα γεγονότα την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, υπογράμμισε ότι η Αστυνομία άφησε εκπροσώπους των κομμάτων να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπισης εντός των ορίων.

«Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση “δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορονοϊό στο κέντρο της πόλης” όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο», συμπλήρωσε ο υπουργός, και παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί σε τόσο κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στην Δίκη της Χρυσής Αυγής.