Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει δραστικά μέτρα τώρα στα ΜΜΜ

«Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον απαράδεκτο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας. Τριακόσια περίπου οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικών» ανέφερε σήμερα η Φώφη Γεννηματά κατά την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει δραστικά μέτρα τώρα στα ΜΜΜ, κρίνοντας ότι η προμήθεια ανταλλακτικών, οι προσλήψεις οδηγών και τεχνικών με γρήγορες διαδικασίες και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων είναι απαραίτητες κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ακόμα ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για να προκηρύξει στις 30 Οκτωβρίου η κυβέρνηση προσλήψεις οδηγών και τεχνικών, υπογραμμίζοντας επίσης ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός του ΟΑΣΑ με τις κατά τόπους δημοτικές συγκοινωνίες της περιφέρειας για την αντιμετώπιση του συνωστισμού των επιβατών.

Στην σύσκεψη ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ , ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ κ.α.