Φον ντερ Λάιεν: Γρήγορη διάθεση του εμβολίου σε όλη την Ευρώπη

Την συμφωνία με την Pfizer για την προμήθεια 300 εκατ. δόσεων εμβολίου για τον κορωνοϊό προανήγγειλε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Σε δήλωσή της η κ. Φον ντερ Λάιεν είπε ότι υπάρχουν ήδη τρία συμβόλαια με φαρμακευτικές εταιρείες για προμήθεια εμβολίων.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν εκστρατείες σε επίπεδο κρατών-μελών για τον εμβολιασμό των πολιτών, καλώντας άπαντες να παραμείνουν ασφαλείς.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων.

Αύριο εγκρίνουμε ένα συμβόλαιο για έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την Pfizer. Αυτό είναι το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μέχρι στιγμής.

Μόλις γίνει αυτό το εμβόλιο διαθέσιμο, το σχέδιό μας είναι να το διαθέσουμε γρήγορα, παντού στην Ευρώπη. Αυτή θα είναι το τέταρτο συμβόλαιο με φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίων. Θα έρθουν και περισσότερα, επειδή πρέπει να έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογίες.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με τα κράτη-μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού. Σχεδόν τα καταφέραμε. Εν τω μεταξύ, ας είμαστε συνετοί και να παραμείνουμε ασφαλείς».