Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η αίσθηση που μας δίνετε είναι ότι βρίσκεστε σε βέρτιγκο

Eπίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τα «μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η χώρα εξαιτίας της κακής διαχείρισης της κυβέρνησης κατά την γνώμη του στο μέτωπο της πανδημίας, χαρακτήρισε «δραματική» και «εκτός ελέγχου» την κατάσταση.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η αίσθηση που μας δίνετε είναι ότι βρίσκεστε σε βέρτιγκο, σε πλήρη απώλειας επαφής με την πραγματικότητα», υπογράμμισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ανέφερε:

«Δε σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας, ούτε Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης και να σκοτώσετε τον ιό.

Σας ζητάμε να μην σκοτώνετε την κοινή λογική, να μη νομίζετε ότι εσείς και οι υπουργοί σας απευθύνεστε σε κρετίνους», τόνισε, ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης που συμμετέχουν σε εκπομπές στην τηλεόραση να «αναλάβουν μέρος της πολιτικής ευθύνης αυτού που συμβαίνει».

Αναφερόμενος στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, θεωρώντας θετικό το ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει την δημιουργία των δικτύων δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών που συντελέστηκε επί της δικής του κυβέρνησης.