Τσίπρας: Μείγμα απολογίας και διχαστικής ρητορικής ο λόγος του κ. Μητσοτάκη

Πολύ σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλησε από του βήματος της Βουλής ο Αλέξη Τσίπρας.

«Πάλι η ευθύνη; Αυτή η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ευθύνη ατομική. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη. Ήταν διχαστικός, προκλητικός και ασυνάρτητος ο λόγος του. Μείγμα απολογίας και διχαστικής ρητορικής» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για στοχοποίηση της κοινωνίας και αδυναμία αντίληψης της κρισιμότητας των στιγμών, αλλά και της πίεσης που δέχεται η ελληνική οικογένεια. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι ήταν χωρίς σχέδιο, λέγοντας «επί οκτώ μήνες ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε  τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να πιστωθεί προσωπικά την επιτυχία της χώρας» και συνέχισε

«Μόνο στους νέους εντοπίζετε τη διάδοση του ιού; Προφανώς υπάρχει κι εκεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει διάδοση στο ότι καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία και στο μετρό; Διότι εσείς δεν προνοήσατε οκτώ μήνες, αντίθετα ακυρώσατε διαγωνισμό  για 850 λεωφορεία.

Αφήσατε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης. Δεν ξέρετε πως ζει η κοινωνία. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων δεν έχει στο μυαλό της μόνο που θα πάει το βράδυ να κάνει πάρτι. Η πλειονότητα των νέων είναι στην ανεργία. Δεν έχετε επίγνωση ποια χώρα κυβερνάτε» τόνισε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο 46χρονος πολιτικός πρότεινε να αναλάβει την θέση του υπουργού Υγείας η καθηγήτρια ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. 

“Υπάρχουν επιστήμονες κοινής αποδοχής. Αν συμφωνήσετε  σε κοινή εκπόνηση σχεδίου, σε πάγωμα αντιλαϊκών νομοσχεδίων θα σας δώσουμε χείρα βοηθείας. Θα σας πρότεινα την κα Αθηνά Λινού. Την καθηγήτρια Ιατρικής. Δεν ήταν απούσα. Ήταν παρούσα. Δεν έβγαινε να λέει ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πρόβλημα. Έλεγε παντού προσοχή, παντού μάσκες. Θέλετε κάποιον άλλον;» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές για τον νυν υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ότι κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το προσωπικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης.

«Δεν σας είπαμε να βάλουμε δικό μας στέλεχος. Κύριε Κικίλια δεν έχω κάτι προσωπικό. Κρυφτήκατε πίσω από τον εξαίρετο επιστήμονα τον κ. Τσιόδρα. Κάνει κι αυτός λάθη όμως, όπως όλοι μας.  Θα μπορούσε να σας κάνει Υπουργό Αθλητισμού που ήσασταν και μπασκετμπολίστας. Καλύτερος θα ήσασταν από τον Αυγενάκη.  Αλλά Υπουργός Υγείας;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.