Τσίπρας: Η Ελλάδα βιώνει μια δραματική κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας και η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη

Tην ανάγκη να υπάρξει μια σύμπνοια και συνεννόηση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει έτοιμος αυτός και το κόμμα του να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση εάν κριθεί απαραίτητο, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η συμπολίτευση στο σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενδεικτικά:

Την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να μη βρεθεί ξανά στα όρια του.

Την κοινή συμφωνία όλων μας σε έναν Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, «με γνώση, αξιοπιστία και εμπειρία, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης αλλά θα θέσει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο το όποιο θα έχουμε συμφωνήσει» σημείωσε.

Το πάγωμα όλων των νόμων που ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, «οι οποίοι πλήττουν την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες. Όπως είναι ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος που ρευστοποιεί τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών, ή το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που θα φέρει μαύρες μέρες για τον κόσμο της εργασίας» όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ακόμα ότι «η Ελλάδα βιώνει μια δραματική κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας και η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη» και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αλαζονεία και ταξική ιδιοτέλεια, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, όπως υπογράμμισε.

«Το δεύτερο κύμα ήταν βέβαιο ότι θα έρθει, όμως η σημερινή κατάσταση δεν ήταν μονόδρομος. Τώρα δυστυχώς, είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Με την κυβέρνηση να ομολογεί στην πράξη, με το δεύτερο lockdown, ότι απέτυχε παταγωδώς από το Μάϊο μέχρι σήμερα να προετοιμάσει τη χώρα για να ελέγξει την εξάπλωση του ιού», έγραψε, προσθέτοντας ότι τελικά ο πρωθυπουργός έχει «μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα. Δε θα δοξαστεί κρυπτόμενος. Ούτε θα διασωθεί από τη διαρκή και φιλότιμη προσπάθεια των αδρώς επιχορηγούμενων ΜΜΕ της λίστας του κου Πέτσα να εξωραΐζουν τη πραγματικότητα και να μεταθέτουν την ευθύνη στους πολίτες…» σημείωσε.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να συμπεριφέρεται με εγκληματική ανευθυνότητα, ταξική ιδιοτέλεια, και αλαζονεία, τότε επιβεβαιώνει ότι η απόφαση που έχει πάρει είναι να μη διστάσει να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και μόνο του ενδιαφέρον είναι να επιβιώσει πολιτικά μέσω μιας γιγαντιαίας εκστρατείας επικοινωνιακής εξαπάτησης» τόνισε προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα του θα είναι απέναντι και « θα γίνουμε οι πρωτεργάτες της κοινωνικής αντίστασης, η μαγιά της κοινωνικής δυναμικής για να τον εμποδίσουμε», κατέληξε.