Την Τρίτη συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε ο Στ. Πέτσας - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Την Τρίτη συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε ο Στ. Πέτσας

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για να μέτρα κατά της πανδημίας, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το στέλεχος της κυβέρνησης απάντησε ουσιαστικά στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την συζήτηση.

«Ο πρωθυπουργός, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η “επίκαιρη” ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο. «Γι’ αυτό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν.

Για όσους όψιμα κόπτονται για την ενημέρωση της Βουλής, τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 χρόνια στην ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, απήντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μόλις 15 μήνες, απήντησε στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού” σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις [2 ΣΥΡΙΖΑ/3 Κίνημα Αλλαγής/1 ΜέΡΑ25]. Επιπλέον, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατόπιν αιτήματος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συνεδριάσεις σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, της ενημέρωσης δηλαδή της Βουλής από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι Το αντιπολιτευτικό άγχος οδηγεί τον κ. Τσίπρα στη φαιδρότητα.