ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συμπόρευση με ναζιστικές ομάδες και συμπεριφορές από κανέναν

Ανακοίνωση για την Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η διαρκής ευθεία καταδίκη του φασισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας αποτελεί τον μόνο δρόμο στην υπεράσπιση των αδυνάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

«Αυτή η Διεθνής Ημέρα θυμίζει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι ναζί στη Γερμανία κατά των Εβραίων, τη γνωστή και ως Νύχτα των Κρυστάλλων, το 1938. Θα τιμούμε για πάντα τα θύματα του Ολοκαυτώματος σε μία από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ακόμα ότι φέτος στην Ελλάδα καταδικάστηκε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

«Σε μια δίκη που χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή Τύπο ως η σημαντικότερη δίκη κατά των ναζί μετά από αυτή της Νυρεμβέργης. Αυτό μας θυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας θα πρέπει να είναι αδιάκοπος και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή καμία συμπόρευση με ναζιστικές ομάδες και συμπεριφορές από κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου.