ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις απαγορεύσεις για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι κατά την σημερινή ημέρα τελικά αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού.

«Η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ», αναφέρει η Κουμουνδούρου με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού έχει χάσει κάθε έλεγχο μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ό,τι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες. Ο αυταρχισμός που ζήσαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα επισημαίνει ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει απομονωθεί από την κοινωνία η οποία «δεν νοιάζεται ούτε για τη δημόσια υγεία, ούτε για την οικονομική στήριξη που οι καιροί απαιτούν» και επιπροσθέτως αναφέρει

«Αν και η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται και το κράτους δικαίου και, στο βαθμό που του αναλογεί, τη δημόσια υγεία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.