Συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου

To δικό της «αντίο» στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών ανέφερε ότι ο εκλιπών ο οποίος «έφυγε» χθες από την ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια «ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του και διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα του».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου συναδέλφου Βασίλη Πάικου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Ο Βασίλης Πάικος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1943. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ήταν, όμως, η δημοσιογραφία που τον κέρδισε. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Αναγνώστης» και «Επτάμισι». Στην «Αυγή» ξεκίνησε το 1984 ως αρθρογράφος ενώ για πολλά χρόνια ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Επίσης, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «902 Αριστερά στα FM» καθώς και στον «Αθήνα 9,84» από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του σταθμού.

Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε ένας δημοσιογράφος ευρυμαθής, ακέραιος και ευγενής, που εργάστηκε σκληρά με προσήλωση στη δεοντολογία του επαγγέλματος. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους στο «σχολείο» της Αυγής αλλά και σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης . Ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του και διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του το επάγγελμα.

Η κηδεία του Βασίλη Πάικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.