Σταϊκούρας: Φθηνά κρατικά δάνεια σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ύψους 1 δισ. ευρώ

Την χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ύψους 1 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο Υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ρ/σ REAL FM, ο κ. Σταϊκούρας απηύθυνε κάλεσμα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4, αφού το ήμισυ των ποσών που θα λάβουν θα είναι μη επιστρεπτέο.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως στον 4ο κύκλο θα κριθεί η συμμετοχή με βάση την μείωση τζίρου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ενώ ο 5ος κύκλος του Δεκεμβρίου θα διανεμηθεί με βάση την μείωση του τζίρου μηνός Νοεμβρίου.

Σχετικά με την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, ο Υπ. Οικονομικών απάντησε: «Όλες οι εκτιμήσεις της ΕΕ δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμα πιο ισχυρή ειδικά για την Ελλάδα στο βασικό σενάριο, αλλά όσο οι χώρες μπαίνουν σε δεύτερο lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα, η ανάκαμψη που προσδοκάται συρρικνώνεται. Όλα εξαρτώνται από την υγειονομική κρίση. Η ανάκαμψη προβλέπεται ισχυρή για το 2021, αλλά όσο οι περιορισμοί γίνονται αυστηρότεροι ή διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συρρικνώνεται».