Σκυλακάκης: Στις 15 Νοεμβρίου η έναρξη των αιτήσεων για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από το δεύτερο lockdown, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων ή των μακροχρόνια ανέργων, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι η έλλειψη υπερπλεονάσματος δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Σε ειδική αναφορά για τους μακροχρόνια άνεργους ο Υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι πόροι κάλυψής τους θα ενισχυθούν κατά 300-400 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ακόμα, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προβλέπεται και η διεξαγωγή ορθών επαναλήψεων υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα σε περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως εργοδότη.