Σημίτης: Το σχέδιο Πισσαρίδη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας συστηματικής προσπάθειας της χώρας - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Σημίτης: Το σχέδιο Πισσαρίδη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας συστηματικής προσπάθειας της χώρας

Την άποψη ότι η έκθεση Πισσαρίδη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας συστηματικής προσπάθειας της χώρας εξέφρασε με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι το σχέδιο της επιτροπής αυτής «δίνει την πληρέστερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, των προβλημάτων της και των προσπαθειών που θα πρέπει να καταβληθούν για ν΄αποκτήσει η Ελλάδα την αναπτυξιακή δυναμική για την υπέρβαση των προβλημάτων της και να επιτύχει την ομαλή εξέλιξή της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι το σχέδιο Πισσαρίδη «ακολουθεί και εκφράζει τις γενικότερα αποδεκτές και ευρύτερα εφαρμοζόμενες στις χώρες της Ένωσης αρχές οικονομικής πολιτικής», θεωρώντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα δικό της οικονομικό πρότυπο με κεντρικό άξονα την κυριαρχία του κράτους

«Πρέπει να αναπτυχθεί στις συνθήκες του χώρου στον οποίο ανήκει τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Άλλωστε και ιστορικά συνδέεται με τον χώρο αυτό» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη αυτό το σχέδιο να «συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου» κατέληξε.