Παφίλης για τα χθεσινά γεγονότα: Φοβόμαστε μήπως μας κόλλησαν κορονοϊό οι αστυνομικοί

Φόβους ότι οι αστυνομικοί που δεν φορούσαν μάσκα μπορεί να ήταν φορείς του κορωνοϊού και να κόλλησαν στελέχη του ΚΚΕ, εκφράζει ο Θανάσης Παφίλης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το κόμμα τήρησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην πορεία που επιχείρησε να κάνει και ότι η κυβέρνηση «επέλεξε χθες να ρίξει λάδι στη φωτιά και κινήθηκε αυταρχικά, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε γενικευμένη επίθεση».

«Αντί να συζητάμε όμως αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Το ΚΚΕ έκανε αυτό που είχε πει από την αρχή, να γίνουν δηλαδή συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η Ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε παντού. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και νομίζω αυτό θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός», τόνισε.

Θεωρεί ότι τελικά η αστυνομία αναίτια διέλυσε την πορεία του ΚΚΕ, και ότι τα στελέχη είχαν την πρόθεση διαλόγου με τα όργανα της τάξης

«Δεν ήταν πορείες, ούτε στην αμερικανική πρεσβεία, και σταματήστε να το λέτε, ούτε το απόγευμα κάναμε πορεία. Δεχθήκαμε ξαφνικά επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε ηρεμήστε να μιλήσουμε, ξέρετε τι έγινε.

Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς ήταν! Πήγαμε να τους πούμε να σταματήσουν και μας όρμηξαν. Με έπιασαν και με τραβάγανε. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας… » ανέφερε ο κ. Παφίλης χαρακτηρίζοντας την αντίληψή τους φασιστική. Επίσης κατήγγειλε ότι δύο άτομα από το κόμμα υπέστησαν σωματικές βλάβες από τους αστυνομικούς.