Παπαθανάσης: Πλάνο ανοίγματος του λιανεμπορίου και της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου

Υπό σχεδιασμό βρίσκεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται και να μειώνεται η περαιτέρω διασπορά του ιού. Όπως είπε, κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι το άνοιγμα της αγοράς ενδέχεται να πραγματοποιηθεί όπως την άνοιξη, όταν άνοιξαν, αρχικά, τα μικρά καταστήματα, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, δύο εβδομάδες αργότερα η εστίαση και τρεις εβδομάδες μετά οι εσωτερικοί χώροι.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα σύμπτυξης του ανοίγματος της αγοράς με αυστηρούς κανόνες.

Αναφορικά με την πιθανότητα επαναλειτουργίας της αγοράς και υποχρέωσης αποστολής SMS, απάντησε ότι δεν υπάρχουν ακόμα σχετικές ανακοινώσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων για τον έλεγχο της εισόδου των πελατών στα καταστήματα.

Τέλος, προανήγγειλε την έγκριση του προγράμματος επιδότησης θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους από την αρμόδια επιτροπή το επόμενο χρονικό διάστημα.