Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την κριτική του στην κυβέρνηση για την διαχείρισή της πανδημίας στην Ελλάδα, έδωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Έχει ταυτιστεί με τα ψέματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε επιπροσθέτως ότι αυτά τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μισά, καθώς «ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όμως, στην αμέσως επόμενη σελίδα της έκθεσης (σελίδα 45) γράφεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, όταν για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα (στην έκθεση αναφέρονται οι σχετικές ανά χώρα ημερομηνίες)», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Τόνισε ακόμα ότι από τον Απρίλιο έως σήμερα οι πρόσθετες δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα. Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.