Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ

«Θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά» τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με γιατρούς και νοσηλευτές από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους υγειονομικούς την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη λόγω του κορωνοϊού και στην συνέχεια η ίδια και το ΚΙΝΑΛ πρότεινε ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης ειδικά για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και για ενίσχυσης της βοήθειας εκ μέρους της Πολιτείας σε γιατρούς και νοσηλευτές. Το κόμμα θα φέρει σύντομα σχετική τροπολογία στην Βουλή.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ προτείνει την γίνουν τουλάχιστον 300 προσλήψεις γιατρών για της ΜΕΘ. Την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, δημιουργία ομάδων εκπαίδευσης για τον Covid-19 του υγειονομικού προσωπικού από γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία, την επαναλειτουργία τυχόν παροπλισμένων μονάδων υγείας για να ριχτούν στη μάχη κατά του ιού, την δημιουργία επιτελικής ομάδας για τη Δημόσια Υγεία, που θα αναλάβει με κινητά συνεργεία την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ, Ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των τεστ ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων.

Επίσης την ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων.