Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Συμφωνία εκεχειρίας από Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Επιβεβαιώνουν Πούτιν και Αλίεφ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Συμφωνία εκεχειρίας από Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν – Επιβεβαιώνουν Πούτιν και Αλίεφ

Υπογραφή συμφωνίας για την εκεχειρία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πραγματοποίησαν Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τις υπηρεσίες της ρωσικής προεδρίας επισημαίνεται ότι «την 9η Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν (Ιλχάμ Αλίεφ), ο πρωθυπουργός της Αρμενίας (Νικόλ Πασινιάν) και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Βλαντιμίρ Πούτιν) υπέγραψαν διακήρυξη που αναγγέλλει την πλήρη κατάπαυση του πυρός και το τέλος όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου ώρα Μόσχας».

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα αναπτυχθεί ρωσική ειρηνευτική δύναμη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας.

Ακόμα, ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε ότι η συμφωνία «θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες» για να υπάρξει «μακρόχρονη και πλήρης επίλυση της κρίσης» στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι η συμφωνία ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας (23.00 ώρα Ελλάδος).

Από την πλευρά του, ο Ιλχάμ Αλίεφ επιβεβαίωσε την συμφωνία, ευχαριστώντας προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία που δίνει τέλος στη σύγκρουση και διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή.

Η υπογραφή της εκεχειρίας προκάλεσε έκρηξη οργής στην Αρμενία, με εξαγριωμένους πολίτες να εισβάλουν στην Βουλή της χώρας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο.