Μόσιαλος: Περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες

Σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι προβλέπεται αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας λόγω μεγαλύτερης υποδοχής ασθενών.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το δεύτερο lockdown γίνεται νωρίτερα συγκριτικά με άλλες χώρες. Στο ίδιο επίπεδο υπογράμμισε πως «θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες, θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Επιπλέον, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της χρονικής διάρκειας της νέας καραντίνας προκειμένου να αξιολογηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ακόμα, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι προϋπόθεση για την έξοδο από την κατάσταση του lockdown αποτελεί η μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων στα επίπεδα της περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την πιθανότητα εφαρμογής συνεχών lockdown σε περιπτώσεις αύξησης των κρουσμάτων, ο καθηγητής του LSE απάντησε πως αυτή η επιλογή εξαρτάται από την παραγωγή ή μη εμβολίου στις αρχές του 2021.

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε πως αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις για την παραγωγή εμβολίου του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι πρώτες δόσεις εμβολίου προβλέπεται να διατεθούν στο υγειονομικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.