Μπάιντεν: Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές

Αισιόδοξος ότι τελικά θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας πριν από λίγο απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίστηκε στο μήνυμά του ενωτικός, αποφεύγοντας να αναφερθεί στον πολιτικό του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, αλλά είμαι εδώ για να αναφέρω ότι όταν τελειώσει η μέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές» τόνισε ο 78χρονος υποψήφιος Πρόεδρος, για να συμπληρώσει ότι «Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η δημοκρατία είναι ο παλμός του έθνους. Αυτό που μας ενώνει σαν Αμερικανούς είναι μεγαλύτερο από αυτό που μας διχάζει» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην κοινή γνώμη σημείωσε ότι η νίκη δεν θα είναι δική του, αλλά του λαού και πως «Η δύναμη δεν μπορεί να ληφθεί ή να ασκηθεί. Ρέει από τους ανθρώπους. Και είναι η θέλησή τους που καθορίζει ποιος θα είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και μόνο η θέλησή τους», ανέφερε, υπογραμμίζοντας με νόημα επίσης ότι «Εδώ, οι άνθρωποι κυβερνούν».

«Η προεδρία αυτή δεν είναι τρόπαιο, αλλά αξίωμα σε αυτό το έθνος που εκπροσωπεί τους πάντες» κατέληξε ο Μπάιντεν.