Μικρά βέλη

  • Kατά τον Σημίτη, η έκθεση Πισσαρίδη είναι σημαντικό βήμα για να βγούμε από την κρίση. Eίναι;

Εάν αρχίσει να εφαρμόζεται τώρα, εν μέσω lockdown, αντίο ζωή, αντίο οικονομία…

  • Αποδεικνύεται ότι μπορεί να σωθεί και θεραπευτεί και ένας ηλικιωμένος με χρόνια προβλήματα υγείας από κορωνοϊό. Παράδειγμα ο Ιερώνυμος. Βέβαια δυστυχώς αυτό δεν είναι ο κανόνας. Αλλά να μην αποκλείουμε την ελπίδα ποτέ. Δεν πιστεύω ότι έλαβε αγωγή ειδική από τις ΗΠΑ.
  • 40 ευρώ το μοριακό τεστ για κορωνοϊό πλέον. Βιάστηκα και έδωσα 80. Πάλι μ@@@@@@ πιάστηκα! Όλα για την υγεία μας!
  • Συγγνώμη Χρυσοχοΐδη για τις γυναίκες που διαδήλωσαν για την ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών (!). Πάλι καλά που ζητάνε και συγγνώμη δηλαδή!!! ΥΓ: Δικαίωση για όσα είχα γράψει για τον απίστευτο συνωστισμό έξω από το Εφετείο!
  • Σωστή κίνηση η μετέπειτα μονιμοποίηση γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του ΕΣΥ. Η ενίσχυση του ΕΣΥ πρέπει να ΄ναι μόνιμη. Γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα θα μας βρει στο μέλλον.
  • Λέμε για περιορισμούς κτλ. Ναι δεν είναι ευχάριστο για ΚΑΝΕΝΑΝ. Πολλές φορές η ψυχολογία όλων μας είναι ασανσέρ. Θέλει μεγάλα κουράγια από ένα σημείο και πέρα. Γιατί έχουμε περάσει ήδη μια βαριά πολύχρονη οικονομική κρίση και ένα πρώτο lockdown.Για να σκεφτούμε όμως και ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ οι άνθρωποι (παππούδες μας), στην Κατοχή…Απαγορευόταν η κυκλοφορία από την δύση του ηλίου, έξω ένοπλοι ναζί έκαναν περιπολίες (μπορεί να έπεφτες και σε κανα μπλόκο…), ούτε tv, ούτε pc, ούτε καν καλά καλά φαγητό δεν υπήρχε… τι tv…

ΤΙ συγκλονιστικοί ήρωες υπήρξαν οι τότε Έλληνες; Ας το σκεφτούμε!!! Καμία σύγκριση, παρά τις σημερινές μεγάλες δυσκολίες μας. Ναι λοιπόν, θα αντέξουμε! Θα νικήσουμε!

  • Σαφής μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες 2-3 μέρες.Δείγμα ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρχίζει και πιάνει το lockdown. Εάν πέσουν και τα νούμερα ασθενών σε ΜΕΘ, θα τα πάμε καλά. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι να είμαστε χωρίς sms και έντυπα μετακίνησης τα Χριστούγεννα.
  • ENΦΙΑ και φόροι εισοδήματος, εν μέσω σφοδρότατης (εκ νέου) οικονομικής κρίσης, «εξαερώνουν» την μεσαία τάξη, γιατί η εργασία σήμερα στην Ελλάδα είναι στα χειρότερά της. Οι απολύσεις υφίστανται, οι εργασιακές σχέσεις θα περάσουν από χίλια δύο κύματα. Στο 18% υπολογίζει την ανεργία η Κομισιόν.
  • Tι να πρωτοπείς για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών (για κάποιους ο μεγαλύτερος). Ό,τι και να πεις, είναι λίγο για τον Ντιέγκο. Ήταν σταρ, ήταν παικταράς, ήταν αντισυμβατικός, έζησε την ζωή του στο έπακρον. Με τα λάθη και τα πάθη του.
  • Μετακίνηση 6. Περπάτημα το μεσημεράκι, ήλιος, ζωή. Ανάσα αισιοδοξίας. Αυτό μας έμεινε.

Δημήτρης Κυριακού