Μικρά βέλη

 • Οι κυβερνήσεις κάνουν κριτική στην εκάστοτε αντιπολίτευση (θλιβερό), γιατί οι τελευταίες επενδύουν ακόμα και σε τραγωδίες. Αν σας φαίνεται σκληρό το «επενδύουν», ας πούμε «επωφελούνται» δημοσκοπικά από αυτές (ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ θλιβερό). Αυτό δεν γίνεται μόνο τώρα, έγινε και άλλες φορές. Τι Κορωνοϊός, τι Μάνδρα- Μάτι…Και πιο παλιά. Μια πολιτική σκηνή που βασίζεται στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και στο «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Μια πολιτική ζωή τοξική που ορίζεται από όρους ανηθικότητας. Εάν σας φαίνεται βαρύ το «ανηθικότητας», σίγουρα όρους «καιροσκοπισμού». Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι μόνο στο παρόν.
 • Εθελοντισμός σημαίνει γουστάρω και πάω και βοηθάω! Με δική μου αποκλειστικά πρωτοβουλία! Εθελοντισμός σημαίνει μεγαλείο Ψυχής! Βοήθεια πραγματική στον συνάνθρωπο. Στον πόλεμο οι εθελοντές ήταν για μένα ίσοι με τους ήρωες. Δεν θα τα ποινικοποιήσουμε όλα τώρα, επειδή δεν βγαίνει ένα αφήγημα.

Το έχουν παρακάνει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτουν περισσότερη τοξίνη, με ευθύνη όλων μας που καμιά φορά αναπαράγουμε τα λεγόμενα και γραφόμενα, στην χαώδη κατάσταση. Ο στόχος είναι να βγούμε από τον εφιάλτη ζωντανοί, υγιείς και ψυχικά οκ και μετά θα δούμε εάν, ποιοι και πότε είχαν ευθύνες. Και ο τελικός κριτής θα είναι ο κόσμος στις εκλογές. Όχι τα γραφεία τύπου του κάθε κόμματος.

 • Πολιτικός αρχηγός επικεφαλής πορείας παρά την απαγόρευση, βουλευτής- πρώην υπουργός, κάνει τραπέζι με πολλά άτομα, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάνει πάρτι. Ποδοσφαιριστές πάνε σε πάρτι σε ξενοδοχείο.Οι VIPs δίνουν το χειρότερο παράδειγμα τελικά.
 • O Σώρρας μετά τα 600 δις ευρώ, τώρα που βγήκε, θα βρει και κανα μαντζούνι για τον κορωνοϊό.
 • Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος πρότεινε αυστηροποίηση του lockdown, τύπου Κίνας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Να βγαίνουμε μια φορά την βδομάδα από το σπίτι μας! Το ερώτημα είναι εάν κλείσουν οι επιχειρήσεις και βγουν όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή, θα έχει το κράτος τα λεφτά να πληρώσει τόσα εκατομμύρια εργαζόμενους;
 • Σε ένα κράτος πρόνοιας και υπό δύσκολες, εξαιρετικές περιστάσεις, η επίταξη των ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία θα έπρεπε να ήταν ένα αυτονόητο μέτρο, είχα γράψει (από την 1η Νοεμβρίου).
 • Το γεγονός ότι περίπου το 20% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν πάσχουν από χρόνιο νόσημα ή είναι νεότεροι από 70 χρονών, υπογραμμίζει την πολύ δύσκολη κατάσταση.
 • Eίμαι σίγουρος πως ο ευπατρίδης, αείμνηστος Μ. Έβερτ δεν θα ήταν περήφανος και ευχαριστημένος σήμερα.Αλίμονο με όποιον διαφωνούμε (και με τις πρακτικές του) να τον χαρακτηρίζουμε κατσαρίδα και ποντίκι. Και αυτό να αποτυπώνεται στον δημόσιο λόγο.
 • To KKE δυστυχώς αποδεικνύει ότι δεν σεβάστηκε τον νόμο. Μπορεί να συμφωνείς, μπορεί να διαφωνείς, αλλά οι αποφάσεις είναι αποφάσεις και δεν γίνεται να μην τις τηρήσεις. Γιατί αλλιώς θα έκανε ο καθένας μας ό,τι γουστάρει. Έδωσε κακό παράδειγμα σε όλους το ΚΚΕ την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου.
 • Οι ηγεσίες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας θα πρέπει να ντρέπονται που μπλοκάρουν τις αποφάσεις για την ταχεία δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης. Άκουσα ότι η ΕΕ ελέω αυτού του μπλόκου δεν έχει ακόμα εξασφαλισμένο προϋπολογισμό για τα υγειονομικά, την ώρα που πρέπει να πληρώσουν τα κράτη για τα μαζικά εμβόλια.Ντροπή και όνειδος για Ουγγαρία και Πολωνία.Για να δούμε τώρα ποια θα είναι η στάση των ισχυρών της Ένωσης. Τα πράγματα είναι οριακά και όλοι θα κριθούν αυστηρά.
 • Κι ένα σχόλιο για το χθεσινό ελληνικό El classico που πλέον έχασε την παλιά αίγλη του: Η διαφορά κλάσης και προσδοκιών των δύο ομάδων είναι ότι οι γαύροι είναι δυσαρεστημένοι από την νίκη μόνο με 1-0 (λόγω και της κακής εμφάνισης στο β’ ημίχρονο) και οι βάζελοι ευχαριστημένοι με την ήττα (μόνο) με 1-0 (έκαναν καλή εμφάνιση στο β’).

Δ. Κυριακού